LightWEB
Startside English Svenska

Fotoskjul 1    Fotoskjul 2    Fotoskjul 3    Overnatting    Kurs    Vefsna    Børgefjell nasjonalpark    Blogg

LightWeb

VEFSNA

 

Gjennom årtusener har Vefsna vært en livsnerve gjennom Vefsnbygdene. I tidligere tider betydde den mye som samferdselsåre, men også for tømmerfløyting som fra 1860-åra fikk stort omfang. Den hadde alltid vært ei god lakseelv som folket på gardene omkring kunne nytte. Mens Vefsna var på sitt beste, var den blant Norges beste lakseelver.
 
Da foretaksomme engelskmenn i beste kolonistil kom til Vefsn på utkikk etter ”business opportunities”, fikk lakseelvene og skogen markedsverdi. Disse entreprenørene etablerte seg i Vefsna som ivrige og dyktige laksefiskere fra midten av 1800-tallet. På 1860-tallet fikk de hand om store, urørte skogsområder, og de satte i verk skogsdrift i et omfang de innfødte ikke hadde sett maken til: Vefsna-elvesystemet hadde vært til nytte og gagn som fiskeelv og transportårer. Nå skulle vasskrafta frakte tusener av tylfter skurtømmer til engelskmennenes store dampsagbruk ved Vefsnas munning på Halsøya.
 
Lakseelvene i Vefsn, dvs. Vefsna, Fusta, Hundåla og Drevjeelva, fikk ry for å være blant de beste i landet. Særlig hadde Vefsna og Fusta ord på seg for stor fisk; rugger på over 40 lbs (20 kg; den tids veiing var det engelske sportsfiskere som stod for, og dermed var skalaen i pund).
 
Elvene i området vårt er blant de beste i Europa når det gjelder laks- og sjøørretfiske. Best kjent er som sagt Vefsna. Fremdeles kan du være heldig og ta en laks på 15 kg, mens ørreten veier fra 2 til 12 kg. Langs Vefsna er det mange flotte steder å fiske med stang og flue, og særlig er området under Laksforsen kjent for godt fiske. I Vefsnfjorden er det gode muligheter for fiske av sei, torsk, kveite, sjøørret og laks store deler av året.
 
 
BØRGEFJELL NATURFOTO
 
Ønsker du å bestille fotoskjul og overnatting, eller bare sjekke ut tilbudet vårt gjennom en uforpliktende samtale, er du hjertelig velkommen til å ringe oss eller sende oss en mail.

KONTAKTPERSON: Heidi Eggen

ADRESSE: N-8665 Mosjøen

TELEFON: +47 913 41 200

E-POST: post@arctic-nature.com

GPS: 65.36834 / 14.21389.


  
LINKER / MER INFO

 


For mer informasjon om området: Susendal
 
Turmuligheter i Hattfjelldal: Turbok på nett

VÆR
 
 
 

KART
 

 

© LightWeb